Dit project ontstond vanuit de intuïtieve behoefte een transformatieproces te willen vertalen naar kunst. Deze behoefte kwam voort uit een realisatie dat transformatie een sleutelwoord is binnen mijn creatieprocessen. De nieuwe mentaliteit die ontstond tijdens het hebben van een burn-out was voor mij een eye-opener en gaf mijn de kracht om opnieuw te kijken, te voelen, te communiceren en te creëren. En daarom de uitgelezen kans deze behoefte te realiseren tot een onvergetelijke voorstelling.

Dit alles gevolgd door de groeiende urgentie om het begrip burn-out te voorzien van een nieuw perspectief. Vanuit waar wij als ontwikkelde mensen kunnen vaststellen dat het hebben van een burn-out meer inhoudt dan alleen vermoeidheid, verdriet en verwarring. Zoals bij veel dingen in ons leven is de gelaagdheid oneindig en daarom is het belangrijk inzicht te krijgen in deze nog ontgonnen lagen, ook na de heftigste periodes. Om zo begrip te kweken voor mensen in dezelfde situatie.
Ik benader het begrip transformatie als een interne functionele ontwikkeling van een individu. Daarbij betrek ik de verschillende groeperingen en gebruik ik de kwaliteiten van de omgevingen die noodzakelijk zijn geweest voor mijn heling. Door middel van verschillende disciplines waaronder: muziek, dans, fashion, vormgeving en live-visuals worden deze verschillende emoties en ontwikkel momenten een ervaring. Zij dragen bij aan de compleetheid van de verschillende fases en geven deze ontplooiingen op een eigen kunstzinnige manier weer.

Ik heb de totale ontwikkeling van mijn transformatie verdeelt in een drieluik. Drie ruimtes waarin mijn proces op een zintuigelijke manier wordt vertaald vanaf het meest moeilijke moment.
Mylan Damour Bangoura

Mylan Damour Bangoura

09 Januari 1994
Volg
  1. Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

    Vanuit een combinatie van inspiratie en ervaring creëer ik mijn kunst. Alles is gekoppeld aan emoties die ik zelf heb ondervonden en is daarom persoonlijk en menselijk van aard. Dit soort werk daagt mij uit en geeft mij motivatie om het onderzoek aan te gaan binnen mijn gevoelswerelden.

    De vertaalslag van persoonlijk naar bijvoorbeeld een voorstelling, een muziekwerk of andere maakwerken vind ik spannend. Dit proces wil ik nog vaker gaan ondervinden om meer grip te krijgen op de mogelijkheden. Wel heb ik al ervaren dat ik een verbindende factor kan zijn voor veel verschillende disciplines.

    Nu ik diepte heb gevonden in mijn maakwerk omtrent mijn eindexamen geven een aantal thema’s inzicht in wat ik belangrijk vind wat betreft de ervaring van de toeschouwers:
    Identificatie & Individuele ervaring die zich uitbouwt tot een meer sociale ervaring

    Vrij creëren met een langere maakboog is voor mijn kunst een must. Ik verbind veel disciplines en de ontmoeting en de versmelting daarvan neemt tijd. Deze processen gaan vooral door middel van DOEN met een plan.

    In mijn nieuwe werk ligt de focus op de positieve kant van mijn ontwikkeling.

  2. Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

    Mijn ambitie ligt niet bij muziek maar, bij de verbindende kracht van kunst. Daarbij liggen de mogelijkheden open en is het aan mij wat mij op een moment aantrekt. De samensmelting en de conceptuele kwaliteit die er ontstaat bij het hebben van een team met verschillende specialisaties trekt mij en is op dit moment mijn eerste focus na mijn studie. Het creëren en leren binnen zo'n team met als doel een product op een zo hoog niveau te realiseren.

  3. Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

    Reflecteren